یک رویداد فرهنگی مهم در سقز /رونمایی از (مناسک محمدی)

درگفتگوی ساکاپرس با دکتر شهباز محسنی :

روز چهارشنبه دهم شهریور ۱۳۹۵ شاهد رویدادی فرهنگی  در سقز بودیم. یکی از دانشمندان بارز و برجسته کردستان به بهانه انتشار و رونمایی یکی از آثارش به نسل حاضر معرفی شد؛ علامه حاج ماموستا سیف الدین خان غفاری، مدرس یورقل سقز. این دانشمند صدها عالم و ماموستا را تربیت کرد. برای نمونه شاار بزرگ ملاعلی سعدی متخلص به خمین شاگرد وی بوده اند و فارغ التحصیل مکتب وی. در کنار تدریس، یک عمر به امامت و پیشنمازی مردم منطقه مشغول بود و اهل سلوک وعرفان نیز. و علاوه بر آن اهل تحقیق و نوشتن بود.
با تمکن نسبتا خوبی که داشت برای تربیت و نگه داری طلاب از سرمایه خود هزینه می کرد و این اوج وسعت نگاه این عالم خدمتگزار و دلسوز منطقه است.
کتابی که از این استاد منتشر شده مناسک محمدی است در باره فقه حج. راهنمایی است برای حجاج به زبان فارسی طبق مذهب امام شافعی.
من از کودکی از طریق فامیلهای یورقلی مان بارها نام این شخصیت والا را شنیده بودم. اما اینک با انتشار اثرش این شخصیت از خطر فراموشی نجات یافته است که مایه خرسندی فراوان است. چه بسبار دانشمندانی که آثارشان منتشر نشده و خودشان گمنام و فراموش می شوند.
کتاب دارای مقدمه ای است در باره زندگی وی در ۵۴ صفحه. از ۵۵ تا ۱۸۹ متن کتاب است به علاوه پاورقیهایی حاوی توضیحات آقایان زاهد ویسی و نظام غفاری مصحح و ویراستار این اثر.
متاسفانه شرح حال این دانشمند و مدرس بزرگ منطقه ما در تذکره ها و شرح حال ها نیامده است و اطلاعات درباره اش چندان زیاد نیست. وی آثار دیگری هم دارد: هدیة الملوک، مناظره با ماموستا محمدصادق حسینی متخلص به هیبت، حاشیه بر کشاف زمخشری، رساله در نقد آیة الله مردوخ، کتابی در جغرافیای منطقه سقز، محاکمه اهریمن، مکاتبات و نامه ها که بعضا در دسترس نیست.
کتاب مناسک محمدی دارای هشت باب است و یک مقدمه احتمالا به تقلید از گلستان سعدی و هشت در بهشت.
در این مراسم آقایان صباح حسبنی، امجد محمدمرادی، نظام غفاری و شهباز محسنی سخنرانی کردند.

ممکن است شما دوست داشته باشید بیشتر از نویسنده

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.